- CSS - Home
- CSS - Roadmap
- CSS - Introduction
- CSS - Syntax
- CSS - Inclusion
- CSS - Types
- CSS - Measurement Units
- CSS - Selectors
- CSS - Colors
- CSS - Backgrounds
- CSS - Fonts
- CSS - Text
- CSS - Images
- CSS - Links
- CSS - Tables
- CSS - Borders
- CSS - Border Block
- CSS - Border Inline
- CSS - Margins
- CSS - Lists
- CSS - Padding
- CSS - Cursor
- CSS - Outlines
- CSS - Dimension
- CSS - Scrollbars
- CSS - Inline Block
- CSS - Dropdowns
- CSS - Visibility
- CSS - Overflow
- CSS - Clearfix
- CSS - Float
- CSS - Arrows
- CSS - Resize
- CSS - Quotes
- CSS - Order
- CSS - Position
- CSS - Hyphens
- CSS - Hover
- CSS - Display
- CSS - Focus
- CSS - Zoom
- CSS - Translate
- CSS - Height
- CSS - Hyphenate Character
- CSS - Width
- CSS - Opacity
- CSS - Z-Index
- CSS - Bottom
- CSS - Navbar
- CSS - Overlay
- CSS - Forms
- CSS - Align
- CSS - Icons
- CSS - Image Gallery
- CSS - Comments
- CSS - Loaders
- CSS - Attr Selectors
- CSS - Combinators
- CSS - Root
- CSS - Box Model
- CSS - Counters
- CSS - Clip
- CSS - Writing Mode
- CSS - Unicode-bidi
- CSS - min-content
- CSS - All
- CSS - Inset
- CSS - Isolation
- CSS - Overscroll
- CSS - Justify Items
- CSS - Justify Self
- CSS - Tab Size
- CSS - Pointer Events
- CSS - Place Content
- CSS - Place Items
- CSS - Place Self
- CSS - Max Block Size
- CSS - Min Block Size
- CSS - Mix Blend Mode
- CSS - Max Inline Size
- CSS - Min Inline Size
- CSS - Offset
- CSS - Accent Color
- CSS - User Select
- CSS - Cascading
- CSS - Universal Selectors
- CSS - ID Selectors
- CSS - Group Selectors
- CSS - Class Selectors
- CSS - Child Selectors
- CSS - Element Selectors
- CSS - Descendant Selectors
- CSS - General Sibling Selectors
- CSS - Adjacent Sibling Selectors
- CSS Advanced
- CSS - Grid
- CSS - Grid Layout
- CSS - Flexbox
- CSS - Visibility
- CSS - Positioning
- CSS - Layers
- CSS - Pseudo Classes
- CSS - Pseudo Elements
- CSS - @ Rules
- CSS - Text Effects
- CSS - Paged Media
- CSS - Printing
- CSS - Layouts
- CSS - Validations
- CSS - Image Sprites
- CSS - Important
- CSS - Data Types
- CSS3 Advanced Features
- CSS - Rounded Corner
- CSS - Border Images
- CSS - Multi Background
- CSS - Color
- CSS - Gradients
- CSS - Box Shadow
- CSS - Box Decoration Break
- CSS - Caret Color
- CSS - Text Shadow
- CSS - Text
- CSS - 2d transform
- CSS - 3d transform
- CSS - Transition
- CSS - Animation
- CSS - Multi columns
- CSS - Box Sizing
- CSS - Tooltips
- CSS - Buttons
- CSS - Pagination
- CSS - Variables
- CSS - Media Queries
- CSS - Functions
- CSS - Math Functions
- CSS - Masking
- CSS - Shapes
- CSS - Style Images
- CSS - Specificity
- CSS - Custom Properties
- CSS Responsive
- CSS RWD - Introduction
- CSS RWD - Viewport
- CSS RWD - Grid View
- CSS RWD - Media Queries
- CSS RWD - Images
- CSS RWD - Videos
- CSS RWD - Frameworks
- CSS References
- CSS Interview Questions
- CSS Online Quiz
- CSS Online Test
- CSS Mock Test
- CSS - Quick Guide
- CSS - Cheatsheet
- CSS - Properties References
- CSS - Functions References
- CSS - Color References
- CSS - Web Browser References
- CSS - Web Safe Fonts
- CSS - Units
- CSS - Animation
- CSS Resources
- CSS - Useful Resources
- CSS - Discussion
CSS Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to CSS. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is a component of CSS style rule?
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.
Q 2 - Which of the following defines a relative measurement for the height of a font in em spaces?
Answer : C
Explanation
em − A relative measurement for the height of a font in em spaces. Because an em unit is equivalent to the size of a given font, if you assign a font to 12pt, each "em" unit would be 12pt; thus, 2em would be 24pt.
Q 3 - Which of the following is correct about Short Hex Code format of CSS colors?
A - This is a shorter form of the six-digit notation.
B - In this format, each digit is replicated to arrive at an equivalent six-digit value.
C - Each hexadecimal code will be preceded by a pound or hash sign '#'.
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.
Q 4 - Which of the following property is used as a shorthand to specify a number of other background properties?
Answer : B
Explanation
The background property is used as a shorthand to specify a number of other background properties.
Q 5 - Which of the following property is used to increase or decrease the size of a font?
Answer : A
Explanation
The font-size property is used to increase or decrease the size of a font.
Q 6 - Which of the following property of a anchor element signifies unvisited hyperlinks?
Answer : A
Explanation
The :link signifies unvisited hyperlinks.
Q 7 - Which of the following property of a anchor element signifies an element on which the user is currently clicking?
Answer : D
Explanation
The :active signifies an element on which the user is currently clicking.
Q 8 - Which of the following property changes the width of top border?
Answer : B
Explanation
The border-top-width changes the width of top border.
Q 9 - Which of the following property specifies the bottom margin of an element?
Answer : B
Explanation
The margin-bottom specifies the bottom margin of an element.
Q 10 - Which of the following property specifies the bottom padding of an element?
Answer : A
Explanation
The padding-bottom specifies the bottom padding of an element.