1.
ere are two different ways to insert content from one application into
another i.e. embedding and ___ ?
(A). Bookmarking
(B). Importing
(C). Linking
(D). Integrating
2. The function is a ______ which can calculate the values given in a
specific order.
(A). Software
(B). Predefined formula
(C). Program
(D). None of these
3. What is the name for a webpage address, select from following?
(A). Protocol
(B). Domain
(C). URL
(D). Directory
4. Who gave the idea to combine the internet with the hypertext
concept?
(A). Bill Gates
(B). Jeff Bezos
(C). Tim Berners-Lee
(D). Steve Jobs
5. Many programmers call writing the software program:
(A). Compiling
(B). Looping
(C). Coding
(D). Prototyping
6. ‘Adobe flash’ is an example of:
(A). Utility software
(B). Multimedia software
(C). Spread sheet
(D). File manager
7. Normally, a spreadsheet contains?
A. Documents
B. rows
C. rows and columns
D. None of these
8. Thesaurus tool in MS Word is used for ______?
A. Grammar options
B. Spelling suggestions
C. Synonyms and Antonyms words
D. None of These
9. ___ file format can be added to a power point show
A. .jpg
B. .gif
C. .wav
D. All
10. Constant value in excel also called ?
A. Number
B. words
C. mark
D. None
11. MS-Excel uses the _____ function when creating a data table.
A. Average
B. count
C. Both A and B
D. Table
12. In MS Office a feature that saves the document automatically after
certain intervals is called :
A. Save
B. Save As
C. Auto save
D. None of the above
13. Switching between portrait and landscape modes done by?
A. Print
B. print layout view
C. Page setup dialog box
D. none of these
14. A number when multiplied by 13 is increased by 180. The number is
A. 4
B. 8
C. 12
D. none
15. The ratio between two numbers is 3:5, If each number is increased
by 4, the ratio becomes 2-3. Find the numbers.
A. 18, 30
B. 12, 20
C. 24, 40
D. none
16. The ratio between the perimeter and the breadth of a rectangle is 5:1.
If the area of the rectangle is 216 sq. cm, what is the length of the
rectangle?
A. 14 cm
B. 116 cm
C. 18 cm
D. None
17. Enable drawing text in an MS Word document?
A. Word art
B. macros
C. templates
D. none of these
18. usable optical storage will typically have acronym?
(A). DVD
(B). RW
(C). ROM
(D). CD
19. DPI Stands for?
(A). Divide per inch
(B). Dots per index
(C). Dots per inch
(D). None of these
20. What is to be used to add text in slide?
(A). Text box
(B). Text layer
(C). Note box
(D). Comment box
21. In Microsoft Window 7 _____ can give you information about
weather?
(A). Window explorer
(B). Gadgets
(C). File
(D). Both A and B
22. Which component of computer is also considered as it “heart”?
(A). Keyboard
(B). Scanner
(C). Monitor
(D). Microprocessor
23. Trackball is a(n)?
(A). Storage device
(B). Output device
(C). Input device
(D). Programming language
24. Silicon Valley is famous for:
(A). Computers
(B). Cars
(C). Sugarcane
(D). Film industry
25. DOS cannot retrieve any data from disk if computer virus corrupts
its:
(A). Directory Area
(B). BAT Files
(C). File Allocation Table (FAT)
(D). Data Area
26. What term describes a background that appears as a grainy, non-
smooth surface?
(A). Pattern
(B). Gradient
(C). Texture
(D). Velvet
27. Which is the default page set up orientation of slide in MS-Power
Point ?
A. Horizontal
B. Portrait
C. Landscape
D. none
28. Which value remain unchanged in Ms Excel?
A. constant
B. variable
C. function
D. none
29. The minimum number of rows and columns in MS word document
is ?
A. 1 and 1
B. 2 and 2
C. 2 and 1
D. 1 and 2
30. ___ are the special effects used to introduce slides in a presentation
A. Effects
B. Transition
C. outline
D. none
31. Microsoft power point is ___ type of program.
A. Graphical
B. Calculating
C. Presentation
D. All
32. From the following _________ view is not one of PowerPoint view
A. Slide
B. presentation
C. outline
D. none
33. For printing a Power Point Presentation, one has to press the ___
short cut key .
A. Ctrl+S
B. Ctrl+P
C. Ctrl+A
D. none
34. To stop a slide show we can press:
A. Ctrl+Q
B. Ctrl+W
C. Escape
D. All
35. Which key deletes the character to the right of the cursor in MS
word?
A. Delete
B. Backspace
C. End
D. None
36. Short cut key for center align
A. Shift +v
B. Ctrl+a
C. Both
D. Ctrl+E
37. Which corner of the Word window has the zoom control ?
A. upper-right
B. lower-right
C. upper-left
D. none
38. What the the first page of a website is called?
A. First Page
B. New Page
C. Screen Page
D. Home Page
E. None of the above
39. Does MS Office save the Outlook file with an extension?
A. .pps
B. .ppt
C. .pst
D. none
40. In MS Word default alignment for a paragraph is?
A. Left alignment
B. Right alignment
C. Centered alignment
D. None
41. ich alignment choice spreads the data across the width of the cell?
(A). Indent
(B). Distributed
(C). Center
(D). Justify
42. Dictionary used in MS-Office?
(A). Thesaurus
(B). Functions
(C). Macros
(D). None of these
43. “Clipboard function” in Microsoft PowerPoint?
(A). Dashes
(B). Copy
(C). Semicolons
(D). Insert
44. Drop cap means?
(A). Title caps
(B). Small caps
(C). All caps
(D). None of above
45. DNS refers for?
(A). Domain number sequence
(B). Data number sequence
(C). Digital number sequence
(D). Domain name system
46. Your _____ files stores various versions of running programs?
(A). Memory
(B). Temp
(C). Static
(D). Cache
47. A program that can destroy all of your computer programs?
(A). Switched computer
(B). Virus
(C). Anti-virus
(D). Dust
48. MS Word Automatically save document after every?
(A). 30 min.
(B). 10 min.
(C). 20 min.
(D). No specific time
49. Which of the following way cannot be used to link excel worksheet
data to a Word document?
(A). With a hyperlink
(B). With the copy and paste special commands
(C). With the right drag method
(D). With the copy and paste buttons on the standard toolbar
50. Rows and columns intersect at?
(A). Content
(B). Cell
(C). Style
(D). Structure
51. In computing, NOS stands for?
(A). Node Open Software
(B). Network Operating System
(C). Neutral Operating System
(D). Non-operating Software
52. Which symbol most all formula begin with?
(A). #
(B). *
(C). =
(D). All of these
53. Shortcut key for the next slide?
(A). Dot
(B). Space
(C). Page up
(D). Ctrl+F4
54. The default page size for word documents is also used in offices
A. A4
B. Legal
C. Letter
D. None
55. A screen element of MS Word that is usually located below the title
bar that provides multiple option
فراہم کرتا ہے:
A. Tool Bar
B. Menu Bar
C. Status Bar
D. None
56. You can detect spelling and grammar errors by :
A. Press Shift + F7
B. Press Alt + F7
C. Press Ctrl + F7
D. Press F7
57. A program with a graphical user interface for displaying HTML files,
used to navigate the World Wide Web
A. Search Engine
B. Web Browser
C. Comment
D. Textbox
58. From the following _________ view is not one of PowerPoint view
A. Slide
B. presentation
C. outline
D. none
59. For printing a Power Point Presentation, one has to press the ___
short cut key .
A. Ctrl+S
B. Ctrl+P
C. Ctrl+A
D. none
60. To stop a slide show we can press:
A. Ctrl+Q
B. Ctrl+W
C. Escape
D. All
61. Which of these software applications was not part of the first version
of Microsoft Office?
A. PowerPoint
B. Outlook
C. Paint
D. None
62. Which short cut key inserts a new slide in the current presentation in
PowerPoint?
(A). Ctrl + S
(B). Ctrl + M
(C). Ctrl + N
(D). All of these
63. In Microsoft Word 2007, to select a column of the table from bottom
to top, press?
(A). SHIFT + ALT + PAGE UP
(B). CTRL + ALT + PAGE UP
(C). ALT + PAGE UP
(D). CTRL + PAGE UP
64. The default name of document saved?
(A). Document 1
(B). Document 2
(C). Document
(D). All of these
65. In MS office 2016, which of the following command is not available in
Insert menu?
(A). Columns
(B). Page Number
(C). Object
(D). Table
66. “Add or Remove programs” is a/an ___?
(A). Device driver
(B). File manager
(C). Utility program
(D). Productivity software
67. Which type of computer program would be used to design an
invitation card?
(A). Word processing
(B). Virtual reality
(C). Simulation
(D). Desktop publishing
68. The shortcut key for Undo is?
(A). CTRL + D
(B). CTRL + O
(C). CTRL + Z
(D). CTRL + U
69. Macintosh series of personal computers were developed by which of
the following companies?
(A). IBM
(B). Apple
(C). Dell
(D). Microsoft
70. Microsoft word is?
(A). Document
(B). Workbook
(C). Cell
(D). All of These
71. Shortcut Keys to switch to the next window is?
(A). Alt + Tab
(B). Alt + Ctrl
(C). Shift + Tab
(D). Ctrl + Tab
72. How many types of page orientations?
(A). 5
(B). 3
(C). 2
(D). 1
73. The shortcut key used to close a selected window?
(A). Alt + F4
(B). Alt + F3
(C). Ctrl + F4
(D). Alt + F5
74. Clipboard in home is used for?
(A). Copy and paste
(B). Cut and paste
(C). Storage of letters
(D). None of these
75. In MS Excel, which function automatically total a column or row of values?
(A). ADD
(B). TOTAL
(C). SUM
(D). AVG
76. “Mail Merge” tab is in?
(A). Registers
(B). Combining
(C). Mailing
(D). None of these
77. Which of the following is not a major reason for an email bounce?
(A). Stale file handle
(B). Bad user account name
(C). Bad domain name
(D). Domain server is down
78. Shortcut key for finding something?
(A). Shift + F
(B). Ctrl + F
(C). Ctrl + Shift + F
(D). None of these
79. The transfer of data from one place to another is called?
(A). Data distribution
(B). Data processing
(C). Data communication
(D). Data encryption
80. The minimum number of rows and column in MS Word document is?
(A). 1 by 1
(B). 1 by 2
(C). 2 by 1
(D). 2 by 2
81. _____ to used as a disk-scanner in Microsoft Windows?
(A). Disk cleanup
(B). Disk cleanout
(C). Disk cleaning
(D). Disk defragmenter
82. Maximum zoom percentage in PowerPoint Presentation?
(A). 500%
(B). 200%
(C). 400%
(D). 300%
83. Which key deletes the character to the left of the cursor in MS word?
A. Delete
B. Backspace
C. End
D. None
84. What is a Firewall?
A. Computer hardware or software used by home owners with computers
B. A device that connects computers together
C. Computer hardware or software that can help protect your network
by filtering traffic and blocking outsiders from gaining
unauthorized access
D. A device that protects you from a fire
85. Which of the following is the most important area of concern in
Cloud Computing
A. Salability
B. Storage
C. Security
D. None of these
86. Shortcut Key to use the paste the selected and copied text?
A. Crtl +V
B. Shift +V
C. Altr +V
D. None
87. Essential Bussines Letter components are:
A. Date And Address
B. Message And Signature
C. Both A& B
D. None
88. “PRINT INPUT” is?
(A). Execution
(B). Logical
(C). An error
(D). Syntax
89. WWW stands for_____?
(A). Web World Wide
(B). Wide World Web
(C). World Whole Web
(D). World Wide Web
90. In MS Word 2016, Screenshot is in?
(A). Insert
(B). Options menu
(C). Backstage view
(D). Review bar
91. What does RAM in a computer stand for?
(A). Random Access Modem
(B). Random Access Memory
(C). Random Access Module
(D). Read and Memorize
92. A collection of related worksheets is called?
(A). Workbook
(B). Group
(C). File
(D). None of these
93. A collection of system programs that controls and co-ordinates the
overall operations of a computer system is called_____?
(A). Utility program
(B). Operating system
(C). System software
(D). Device driver
94. For combining two or more cells we use?
(A). Cache
(B). Merge functions
(C). Trail
(D). A data field
95. PowerPoint presentations are widely used as?
(A). Communication of planning
(B). Note outlines for teachers
(C). Project presentations by students
(D). All of these
96. PowerPoint Is a/an example of?
(A). Multimedia software
(B). Spread sheet
(C). Entertainment software
(D). Graphic software
97. What type of operating system MS-DOS is?
(A). Command Line Interface
(B). Menu Driven Interface
(C). Graphical User Interface
(D). Multitasking
98. To fix values in an excel we use?
(A). Absolute reference
(B). Thread
(C). Thumbnails
(D). None of these
99. A common name for software errors is?
(A). Bugs
(B). Viruses
(C). Trojans
(D). Logic bombs
100. ______ is computer software whose user interface and API
resembles that of printer driver?
(A). Virtual Printer
(B). Digital Printer
(C). Plotter
(D). None of these
101. Which technology is used in compact disks?
(A). Electromagnetic
(B). Electrical
(C). Mechanical
(D). Laser
102. ‘Header’ and ‘Footer’ is in?
(A). Home
(B). Insert
(C). Tool bar
(D). View menu
103. ___ are the special effects used to introduce slides in a
presentation
A. Effects
B. Transition
C. outline
D. none
104. Microsoft power point is ___ type of program.
A. Graphical
B. Calculating
C. Presentation
D. All
105. To access directly font dialogue box in PowerPoint which shortcut
key used?
(A). Ctrl + T
(B). Shift + T
(C). Ctrl + Y
(D). Alt + T
106. To set indent, to change Margins and to set tabs show under?
(A). Ruler
(B). Insert
(C). Home
(D). None of these
107. MS Excel is used to _____ Data?
(A). Organize
(B). Obtain
(C). Share
(D). Communication
108. The basic operation performed by a computer is/are?
(A). Storage and relative
(B). Arithmetic operation
(C). Logical operation
(D). All the above
109. In MS-Word, which shortcut key is used to Undo the last action?
(A). Ctrl + Z
(B). Ctrl + X
(C). Ctrl + V
(D). Ctrl + Y
110. To select all the slides or more than one slide in a presentation?
(A). Alt + F4
(B). Shift + Click on Slide
(C). Ctrl + Enter
(D). None of these
111. ______ is used to transmit digital data over telephone lines?
(A). Sound card
(B). Graphic card
(C). Network card
(D). Modem
112. Which one of the following functions in MS Excel is used to count
items in a cell range?
(A). Count
(B). Sum
(C). Max
(D). Average
113. Which command can be set to prohibit or allow a cell entry?
(A). Go to special
(B). Data validation
(C). Back ground error checking
(D). Evaluate formula
114. The _____ option is used to show a specific row or column on every
printed page?
(A). Print title
(B). Print preview
(C). Page layout
(D). None of these
115. Who is the father of Internet?
(A). Martin Cooper
(B). Vint Cerf
(C). Denis Riche
(D). Charles Babbage
116. ALU is a component of processor, which consists of:
(A). LU (Logic Unit)
(B). AU (Arithmetic Unit)
(C). Both A and B
(D). None of those
117. CRT is the technology used in a?
(A). COO
(B). Monitor
(C). Trojan horse
(D). Mouse
118. Which of the following is not a valid Zoom percentage in Excel?
(A). 100
(B). 300
(C). 10
(D). 500
119. The process of transferring files from the internet to your computer
is called?
(A). Downloading
(B). Forwarding
(C). FTP
(D). Uploading
120. Which of the following is not an example of internet browser?
(A). File Zila
(B). Safari
(C). Firefox
(D). None of these
121. If a computer has more than one processor then it is known as
……?
(A). Multi-threaded
(B). Multiprocessor
(C). Multi-programming
(D). Uni-process
122. Slide Transition done on?
(A). New Slide
(B). Current Slide
(C). Previous Slide
(D). All of above
123. In MS Excel, we cannot edit the contents of a cell by?
(A). Pressing the Alt key
(B). Pressing the F2 key
(C). Double clicking the cell
(D). Clicking the formula bar
124. Software in computer:
(A). Enhances the capabilities of the hardware machine
(B). Increase the speed of central processing unit
(C). Both A and B
(D). None of these
125. CPU is an example of?
(A). Program
(B). Hardware
(C). Software
(D). Output unit
126. A light sensitive device that converts drawing, printed text or other
images into digital form are_____?
(A). OMR
(B). Scanner
(C). Keyboard
(D). None of these
127. Which of following show document name and information?
(A). Home
(B). Format
(C). Insert tab
(D). Title Bar
128. What is a terabyte?
(A). Flash memory
(B). An optical storage medium capable of storing vast amounts of information
(C). A multifunctional operating environment
(D). Roughly a trillion byte
129. The “Draft” option appears in which menu?
A. page layout
B. insert
C. view
D. none
130. Changing the appearance of the document is called:
A. Formatting
B. Editing
C. Proofing
D. None
131. Short cut key to saving any document in MS office is ?
A. Ctrl+S.
B. Ctrl+V.
C. Ctrl+C.
D. None
132. Which of following is justification align the text on both the sides-
left and right of margin
A. Ctrl + S
B. Ctrl + j
C. Ctrl + C
D. none of these
133. In MS Power Point, on mouse click option can be used by ___ ?
(A). Format > on mouse click
(B). Review > on mouse click
(C). Transition > on mouse click
(D). Insert > on mouse click
134. Illustration group is in which tab?
(A). Insert
(B). Page Layout
(C). Home
(D). All of these
135. MS Excel is a?
(A). Design format
(B). Workbook
(C). Spreadsheet
(D). None of these
136. Ctrl, Shift and Alt are called _____ Keys?
(A). Function
(B). Alphanumeric
(C). Modifier
(D). Adjustment
137. In MS PowerPoint two kinds of sound effects files that can be added
to the presentation are?
(A). .wav files and .gif files
(B). .wav files and .jpg files
(C). .jpg files and .gif file
(D). None of these
138. Internet was first developed in?
(A). 1980s
(B). 1960s
(C). 1950s
(D). 1970s
139. Which feature starts a new line whenever a word or sentence
reached a border?
(A). New Line
(B). Text Line
(C). Text Wrapping
(D). None of these
140. Who is the father of Computer?
(A). Augusta Ada King
(B). Charles Babbage
(C). Allen Turing
(D). Seymour Cray
141. What term describes a picture that has been resized by a
percentage?
(A). Stretched
(B). Cropped
(C). Flipped
(D). Scaled
142. In MS Word, “Delete” key deletes letters from _____the side of
cursor?
(A). Right
(B). Left
(C). Down
(D). Up
143. What is the function of Logical Unit in a computer?
(A). To store result data
(B). To perform arithmetic and logic operations
(C). To produce result
(D). To control flow of information
144. A hard disk becomes totally inaccessible when a computer virus
corrupts it’s___?
(A). File Allocation Table
(B). Partition table
(C). Boost Sector
(D). None of these
145. To copy a picture of the screen to the Clipboard use?
(A). Shift Key
(B). Alt Key
(C). Print Screen Key
(D). None of these
146. In Word 2016, which of the following shortcut key is used to use
paste special?
(A). CTRL + ALT + V
(B). CTRL + TAB + V
(C). ALT + V
(D). CTRL + V
147. Which of the following can be renamed?
(A). Workbook
(B). Worksheet
(C). Cell
(D). Worksheet and workbook both
148. What is the name of the founder of Zoom video conferencing app?
(A). Jeff Boss
(B). Mark Zikerburg
(C). Eric Yuan
(D). Ghose peel
149. The file that consists of readymade styles that we can easily use for
our presentation is known as.
A. Pre formatting
B. template
C. wizard
D. auto-style
150. If the ratio of male and female teachers in a school is 5:6 and the
total teachers are 33. How many more male teachers should be hired to
make the ratio 1:1?
A. 9
B. 12
C. 3
D. 5
E. None of these
151. Shimmer, Sparkle text, Blinking Background etc. are known
as_________?
A. Word art
B. Font styles
C. Text effects
D. Font effects
152. In an A.P a=3, d=6, n=9, Tn=
A. 48
B. 51
C. -51
D. none
153. At present, the age of Alice is x–10 years. What will be her age after
12 years?
A. x+2
B. x–2
C. x+12
D. x–12
154. he orientation of page in MS Word can be changed from?
(A). Insert Tab
(B). Layout Tab
(C). Design Tab
(D). View Tab
155. To stop a slideshow in MS Power point which of the following
option a correct?
(A). Press F5
(B). Press CTRL
(C). Press Escape
(D). Press F2
156. Pressing F8 three times selects:
(A). Sentence
(B). Change the margin
(C). Select the dialog box
(D). All of these
157. Hyperlinks are?
(A). Text
(B). Pictures
(C). Drawing Objects
(D). All of these
158. In computing, which of the following connects two similar network
segments?
(A). Bridge
(B). Router
(C). Gateway
(D). Algorithm
159. DOCX is the extension of?
(A). Microsoft Word
(B). Windows
(C). Microsoft Excel
(D). Microsoft Access
160. In MS word, extend a selection one screen down press?
(A). ALT + SHIFT + Page down
(B). SHIFT + Page down
(C). CTRL + Page down
(D). CTRL + SHIFT + Page down
161. Format painter tool can be found in?
(A). Drawing toolbar
(B). Options toolbar
(C). Formatting toolbar
(D). Standard toolbar
162. What is the largest hardware company?
(A). Dell
(B). Microsoft
(C). HP
(D). My Space
163. In Excel 2016, one has to go to _____ option for setting or clearing
print area.
(A). Data
(B). Page Layout
(C). Insert
(D). Review
164. In the field of computers what is BASIC (Beginners All-Purpose
Symbolic Instruction Code)?
(A). A Programming language
(B). A basic course in computers
(C). A Software
(D). Software coding
165. ____ are used to display data:
(A). Input devices
(B). Storage devices
(C). Communication devices
(D). Output devices
166. UNIX operating system was developed by ……?
(A). Ken Thompson
(B). Dennis Ritchie
(C). Both A & B
(D). None of these
167. Microsoft Windows uses a GUI environment GUI stands for?
(A). Geometrical Upper Intelligence
(B). Graphical User Interface
(C). Grammatical User Incorporation
(D). Geographical User Interchange
168. When you insert a comment in a document, the comment appears
in a?
(A). Sidebar
(B). Balloon
(C). New window
(D). Sticky note icon
169. Portrait and Landscape are _____?
(A). Page Orientation
(B). Page Layout
(C). Paper Size
(D). None of these
170. The boat travels at a speed of 100km/hr when going from initial
point to destination. While the speed of the boat was 130km/hr when
coming back from destination to initial point. What was the average
speed in the whole journey?
A. 115km/hr
B. 230km/hr
C. 108km/hr
D. None of these
171. mpg file is an extension of __
A. video
B. word
C. excel
D. none
172. Which shortcut key is used to insert an end note in MS office 2016?
(A). Alt + Shift + D
(B). Shift + Ctrl + D
(C). Alt + Ctrl + D
(D). Ctrl + D
173. Which of the following is not a function in Microsoft Excel?
(A). MIN
(B). MAX
(C). SUM
(D). AVG
174. A computer on internet is identified by its?
(A). Login Password
(B). E-mail Address
(C). Street Address
(D). IP Address
175. In which menu can you find features like Slide Design, Slide
Layout?
(A). Tools Menu
(B). Format Menu
(C). Insert Menu
(D). None of these
176. Incoming messages are stored in a folder known as?
(A). Mailbox
(B). Inbox
(C). Postbox
(D). Outbox
177. Computer mouse was invented by ___ in 1964?
(A). Douglas Englebart
(B). Bill Gates
(C). Allan Shugart
(D). Herman Hollerith
178. In Excel 2016, “Ctrl + Space” shortcut keys are used to?
(A). Selection Entire Rows and Columns
(B). Select Entire Column
(C). Select Entire Row
(D). None of these
179. What is the function of “Ctrl + B” in MS Word?
(A). It adds a line break to the document
(B). It converts selected text into the next larger size
(C). It makes the selected text bold
(D). None of these
180. BIOS is used for?
(A). It helps in routing
(B). Loading operating system
(C). Updating system information
(D). It takes inputs from keywords and other devices
181. What is bulk e-mail known as?
(A). Spool
(B). Spam
(C). Hebrew
(D). Arial
182. How many different documents you can open at one time?
(A). Only one
(B). As many as your taskbar can display
(C). As many as your computer memory will hold
(D). Not more than three
183. Mac operating system is developed by which company?
(A). Microsoft
(B). Apple
(C). Google
(D). None of these
184. What is the maximum font size you can apply for any character in
MS Word?
(A). 16038
(B). 1638
(C). 163
(D). Nona of these
185. Which of the following is an example of Database Management
System?
(A). Power Point
(B). MS Word
(C). Adobe Photoshop
(D). ORACLE
186. nge text in italic form:
(A). Ctrl + I
(C). Ctrl + B
(B). Ctrl + C
(D). Ctrl + M
187. The World Wide Web (WWW) was invented by?
(A). Robert E. Kahn
(B). Adam Osborne
(C). Tim Berners-Lee
(D). Robert Cailliau
188. Email consist of two parts one is username and other is _____ ?
(A). Domain name
(B). User ID
(C). User Password
(D). All of these
189. Which is used for web page and web address ___?
(A). Software
(B). Search engine
(C). Both A & B
(D). None of these
190. Which device is required for the Internet connection?
(A). Modem
(B). NIC card
(C). Joystick
(D). None of these
191. In MS office 2016, “Watermark” option is available in:
(A). Design
(B). View
(C). Layout
(D). Insert
192. Which of the following is a text editor?
A) Word pad
B) Note pad
C) Ms-Word
D) Excel-Pad
193. In Microsoft Access to create a new table, in which method you
don’t need to specify the field type and size?
(A). Create table using wizard
(B). Create table in design view
(C). Create table by entering data
(D). All of these
194. CD-ROM stands for ____?
(A). Compact Data Read Only Memory
(B). Compactable Read Only Memory
(C). Compact Disk Read Only Memory
(D). None of these
195. A gigabyte is equal to?
(A). 1024 MB
(B). 1024 KB
(C). 1000 MB
(D). 1000 KB
196. HTML is the basic language used to create:
(A). Spreadsheets
(B). Desktop publishing
(C). Web pages
(D). Databases
197. To edit in an embedded excel worksheet object in a MS Word
document?
(A). Use the excel menu bar and toolbars inside the word application
(B). Edit the data in a excel source application
(C). Use the word menu bar and toolbar
(D). Edit the hyperlink
198. Which of the following is the starting point of website?
(A). Index
(B). Java script
(C). Home page
(D). Bookmark
199. Which of the following is not one of PowerPoint’s views?
(A). Slide view
(B). Outline view
(C). Presentation view
(D). Slide show view
200. Which shortcut key is used to moves the cursor one Page Down?
(A). Ctrl + PageDown
(B). Alt + Page Down
(C). Shift + Page Down
(D). Page Down
201. Linux is a/an?
(A). Operating System
(B). Application Software
(C). Educational Software
(D). Utility program
202. Which of the following is the latest version of MS Excel?
(A). Excel 2016
(B). Excel 2017
(C). Excel XP
(D). Excel 2007
203. Hybrid Computers are ____ ?
(A). Digital Computers
(B). Analog Computers
(C). Analog and Digital Computers
(D). None of these
204. In Microsoft Word 2016, Shortcut key to open “Font Display Box” is:
(A). Alt + F
(B). Ctrl + F
(C). Alt + D
(D). Ctrl + D
205. File Format used in Power Point?
(A). Gif
(B). Way
(C). Jpg
(D). All of these
206. Which of the following window do not have start button?
(A). Window 10
(B). Window 8
(C). Window Vista
(D). None of these
207. In MS Excel, Conditional Formatting is in ____ tab.
(A). Home
(B). View
(C). Page layout
(D). Insert
208. What is the largest font size available in drop down menu of MS
word 2016?
(A). 72
(B). 82
(C). 76
(D). 78
209. To start slide show of a presentation?
(A). F5
(B). F8
(C). F9
(D). F3
210. In PowerPoint, the selected design template can be applied?
(A). To all the slides
(B). To current slide only
(C). To all the new slides you create
(D). All of these
211. MS Word and MS Excel are?
(A). High level language
(B). Applications Software
(C). Operating systems
(D). Low level language
212. A word in a web page that, when clicked opens another document?
(A). Reference
(B). Hyperlink
(C). Anchor
(D). URL
213. Which of the following keystrokes updates a bibliography field?
(A). F5
(B). F7
(C). F3
(D). F9
214. A new Presentation can be created from?
(A). From design template
(B). Blank Presentation
(C). From existing Presentation
(D). All of the above
215. What is defined by handout master?
(A). Layout of Handout
(B). Layout of template
(C). Layout of slide
(D). Layout of Design
216. Numbers of columns in MS-Excel 2007 are?
(A). 16,384
(C). 15,000
(B). 20,000
(D). 17,000
217. In MS Word 2016 _____ is not is not available in font spacing?
(A). Expanded
(B). Loosely
(C). Normal
(D). Condensed
218. The keyboard F12 key in MS Word opens a ___?
(A). Save As dialog box
(B). Save dialog box
(D). Close dialog box
(D). Open dialog box
219. Which part of computer used for transfer of data?
(A). Software parts
(B). Physical part
(C). Both A & B
(D). None of these
220. Which memory functioned as a buffer between CPU and storage?
(A). Read Only Memory
(B). Random Access Memory
(C). Cache Memory
(D). None of these
221. The keys used to lock the keyboard are ___?
(A). CTRL + Alt
(B). CTRL + K
(C). Window logo + L
(D). Windows logo + Tab
222. What is the Short cut key for line break?
(A). Space + Enter
(B). CTRL + Enter
(C). Shift + Enter
(D). Alt + Enter
223. Which one is faster?
(A). ROM
(B). Hard Disk
(C). Cache
(D). RAM
224. In Excel 2016, one has to go to _____ option for setting or clearing
print area.
(A). Data
(B). Page Layout
(C). Review
(D). Insert
225. Which of the following software is used to prepare presentation?
(A). Power point
(B). Spread sheet
(C). Microsoft Word
(D). None of these
226. In Word 2016, to extend a selection to one line up, press ____ Keys
from keyboard?
(A). CTRL + UP ARROW
(B). ALT + SHIFT + UP ARROW
(C). SHIFT + UP ARROW
(D). ALT + UP ARROW
227. In Excel 2016, which of the following can be used to split windows
into two?
(A). View –> Split
(B). Format -> Window
(C). Window -> Split
(D). View -> Window-> Split
228. The structure or format of data is called:
(A). Syntax
(B). Structure
(C). Semantics
(D). None of these
229. In MS Word this describes the size, weight and spacing of a
character?
(A). Font
(B). Typography
(C). Points
(D). Typeface
230. Which of the following line spacing is invalid in MS Word
document?
(A). Single
(B). Multiple
(C). Triple
(D). Double
231. In Microsoft Window 7, which of the following is not a gadget?
(A). Recycle Bin
(B). News
(C). Date and time
(D). Weather